Mått och enheter

En illustration av olika mått och enheter och hur de är relaterade till varandra.


Liten snöordlista

Det talas ofta om hur olika språk har många olika ord för snö. Svenskan ligger också bra till. Den här listan ger några exempel.


Sveriges skogar

En karta som visar historiska gränsskogar och liknande i Sverige. Sammanställd från många olika källor.


Europeiska kungahus

Ett släktträd över många av de europeiska kungahusen. Baserat på en förlaga av Matt Baker men översatt till svenska, rättat och utökat. Finns även som pdf.


Norra Stjärnhimlen

En stjärnkarta för norra halvklotet. Baserat på Atlas Celeste och Delimitation Scientifique des Constellations av Eugene Delporte.


Vim Cheat Sheet

En guide för att komma ihåg alla kommandon i text-editorn Vim. Baserad på varianten från viemu.com men anpassad för svensk tangentbordslayout och med färger som matchar Solarized-temat.


Berg

En bakgrundsbild med ett vektoriserat bergslandskap i 16x10-format. Baserad på ett schweiziskt LP-omslag.


En typografisk anatomilektion

Inspirerad av den engelskspråkiga förlagan från Ligature, Loop & Stem, men översatt till äran och hjältarnas språk. Dessutom berikad med ett citat från den svenske 1600-talsspråkforskaren Samuel Columbus. Skrivs med fördel ut på A3-format, självklart i färg. Finns också i en version med vit bakgrund här.


Teckenpalett

Teckenpalett är en webbapp för Iphone som låter användaren enkelt komma åt specialtecken som inte är tillgängliga via det ordinarie tangentbordet.